http://vezal.si/hobit/

Hobit's smile blog je aktiven na novem naslovu http://vezal.si/hobit/

 

Posodobite svoje zaznamke, blogrolle in RSS feede :)

Hobit's smile blog

28 November 2005

Šrauf

Ja, nič kaj slovenska beseda. Pa vseeno zelo uporabna. Uporabljamo jo recimo za več namenov. Kadar želimo kaj zašraufati, kadar nas šraufa po trebuhu, kadar nas ustavijo policaji in nas šraufajo ali, ko nas na izpitu šraufa profesor in nas ob enem šraufa tudi po možganih in drobovju.
Midva z G.A. pa imava s šraufom posebno frustracijo. V soboto, ko sva se (zadnje minute) vračala iz Kranja (G.A. se je neizmerno mudilo v KD Kamnik, kjer je imel tonsko vajo za srečanje klap, meni pa domov, ker sem imela v predalu 15 kart za znance in prijatelje.) In je v Cerkljah naredilo PUF!!! Avto je začel delati drn, drn, drn, drn drrrrrn, drrrrrn........ in G.A. se je začel nenavadno izražati, meni pa so se stisnila pljuča in srce mi je padlo nekam v globino. Zunaj je scalo kot iz škafa. Nebesa so bila tisti hip nevidna. Torej nobenega upanja. Ko je minila verbalna frustracija, je nastopila psihična, potem je na vrsto spet prišla verbalna. Lepo je bilo edino to, da sva se z G.A. idealno dopolnjevala v ustvarjalnih variacijah kletvic. No, končno sva le našla rešitev. MOBITEL!!! Se ne oglasi prvi, niti drugi, tudi tretji ne, da o četrtem ne govorimo...Če je kdo gledal v ekran in hotel dvigniti - to ni bilo dobro - za naju. Končno! Moj zvesti bratranec T. Ves dan se je v neurjih vračal z Madžarske in kljub temu sta z U. nemudoma sedla v avto in se pripeljala na kraj nesrečnega imena. Lepa U. je nemudoma odpeljala pobesnelega G.A. v Kamnik, jaz in moj bratranec T. pa sva ostala v dežju, mrazu in božji nemilosti. Odločena, (odločen je bil zlasti T.) da bova gumo zamenjala. Ker v takih trenutkih ne gre nič prav, in se je avto z dvigalko za 10 cm premalo dvignil, se je T. odločil, da bo v zametih snega našel podstavek. Brezupno - zame. Za T. absolutno ne. Povem vam, tako vztrajnega človeka še nisem srečala. Iz tiste rumeno rdeče palice, ki je bila zapičena v sneg je naredil podstavek (nemogoče je mogoče) in, ko sva bila že skozi kožo premočena, zmagal. Sto poskusov. In stoprvi je deloval. Hvala T.!
V gumi je bila 5 centimetrska luknja. Zato imava zdaj dve novi gumi. Še tanjšo denarnico in za spomin, ŠRAUF dolg 15cm, fi 25, ki se je vehementno valjal v gumi. Kateri junak ga je pozabil, izgubil ali vrgel na cesto? In zakaj neki je bilo to dobro? Mene še vedno šraufa v trebuhu!

4 Comments:

  • Hehe, sosed je legenda!

    By Blogger Domen, at 11:27 PM  

  • Ko bi ga ti vidu kakšen je bil! Premočen pod kožo, v novih žametkah in sploh ga ni zapustila dobra volja. Men se je pa zanohtal u noge.

    By Blogger hobit, at 8:30 AM  

  • ja, pa tasci je sneg skidal... ko bi se kaj drugega...

    By Anonymous Anonymous, at 4:41 PM  

  • haha:-(

    By Blogger hobit, at 4:26 PM  

Post a Comment

<< Home