http://vezal.si/hobit/

Hobit's smile blog je aktiven na novem naslovu http://vezal.si/hobit/

 

Posodobite svoje zaznamke, blogrolle in RSS feede :)

Hobit's smile blog

16 November 2005

Noč

Noč je bila naporna in zabavna. Z G.A. sva se okoli 21h odpravila v Novo Gorico, kjer bova sodelovala v nočnem programu radia Robin. Popoldan me je začela mučiti huda utrujenost in sem že razmišljala, da morda tale moj zmenek ni najbolj pameten. Vse skupaj je potrdil G.A., ki je s svojimi komentarji utrjeval moje dvome v najin izlet. Kljub vsemu sva se usedla v avto in odpravila proti Novi Gorici. Nekje do Postojne sem se odločila in molčala, kot grob. G.A. pa je imel monolog o tem "Kako bom preživel jutri, za jutri in zaza jutri". Tudi meni ni bilo popolnoma jasno. Stiska je trajala, dokler se nisva usedla v studio. Prijazna voditeljica Martina, se je izjemno dobro pripravila. (To je seveda lahko storila vsled dobre www :-). A ne Klemen?) Ko pa enkrat sediš pred mikrofonom, se svet obrne drugače. Vsaj meni je to čarobno. Vprašanja so bila zastavljena v smislu debate, spoznavanja problematike in teme. Čas je mineval v metrih in kar naenkrat je bila ura tri zjutraj. Ljudje, ki so komentirali so bili nezateženi in prijazni... Po nekaj kavah in litrih vode, sva se odpravila domov. Strah, da naju bo sesulo, sva utopila v polovici sendviča in Red bullu in počasi napredovala proti domu. Tokrat v prijetnem in sproščenem pogovoru.
Ko sem se ulegla v posteljo, sem imela občutek, da mi srce utripa v ustih. Verjetno od neobičajne količine kofeina. Vendar sem neglede na kofein padla dol in zaspala. Nazadnje sem pomislila, če mi je mogoče srce skočilo v usta. Bojazni ni - ko sem se čez nekaj ur zbudila, sem ga že pogoltnila nazaj. Trenutno tolče na svojem mestu.

7 Comments:

  • O tem, da je na pravem mestu, srce namreč, sem se prepričala sama, danes zjutraj. Nisem pa preverila stanja srca G.A.
    Ampak, ne glede na to, kje imata srce...res sta frajerja. Komaj čakam, da slišim posnetek. Sem namreč bistveno preveč šalabajzarska, da bi bila do polnoči pokonci in še naprej.

    By Anonymous Anonymous, at 6:48 PM  

  • Strinjam se, ko te enkrat postavijo pred mikrofon in te začnejo spraševati o stvareh, ki jih počenš, o tem, kdo si, kaj delaš, potem spoznaš, da si ti tisti, ki ve več, ki ve vse. Takrat stvar zalaufa in prehitro mine.
    In zlomka, pozabil sem naročiti, da mi zrihtajta kako glasbeno željo, hihi.

    By Anonymous Anonymous, at 11:12 PM  

  • Načrtovanje časa pred odhodom v NG: v ponedeljek zvečer delavnica za starše, ki se je končala ob 23h in nato sta sledili še dve uri evalvacije, nato hiter spanec in jutranje delo v šoli. Predčasno sem odhitel domov, kosila ni bilo čas pojesti, odložim otroke in nadaljujem dirko s časom na poti v Ljubljano, kjer se nadaljuje supervizijska skupina iz družinske dinamike. Družina, terapija, zgodbe, misli o vsebinah, ki bi jih moral še premleti, nove dileme v teoriji in praksi, pot nazaj domov, večer, lačen, izmozgan. Hvala bogu lahko prestavim srečanje z mladino v Trzinu. Nato pa na pot: pred menoj je bila časovna računica: ob polnoči oddaja, nekje ob petih zjutraj me bo videla postelja, ob osmih moram biti v razredu, čakajo me tri zaporedne dveurne delavnice z devetimi razredi, ki bi jih bilo dobro še malo dodelati, spet dilema, ali bo čas za kosilo, ker je ob treh popoldan napovedan nov supervizijski tim in nova družina na obravnavi, časovno se to prekriva s skupino staršev, ki jo imam napovedano na šoli (popoldan dve uri), pa še govorilne ure so - in vaje s klapo smo dogovorili eno uro prej, torej ne bo časa za večerjo, v soboto imamo nastop in bomo gotovo vadili do enajstih zvečer. Histerična osebnostna struktura se v takih okoliščinah vpraša, kako bo zmogla in, kako se je zgodilo, da jo želja po polnem življenju zasuje s toliko možnostmi - in ne zna izbrati, odbrati in kaj zavrniti.
    Ampak v tako nemogočih okoliščinah ponudijo drugi dejavniki svojo zdravilno podporo: primorska pokrajina, kjer se v ozadju nočne pokrajine najavljajo osmice, pivo, sproščen pogovor, tišina nočnih prostranstev in skrivnostnost nočne vožnje, nekaj sreče in zadeve se navidez uredijo same po sebi. Je pa res, da nimam več kondicije za utrjevanje 48 urnega delovanja v polnem teku.

    By Anonymous Anonymous, at 9:59 AM  

  • In preživiš. Pomembno pa je, da na koncu oceniš svojo vrednost. To največ velja. Res si CAR!

    By Blogger hobit, at 12:05 PM  

  • Zakon. Sploh pa, spanca ne rabiš. Spanje je za slabiče in mrtve. In hrana tudi :D:D

    By Blogger Domen, at 12:25 PM  

  • Hm... hrana za mrtve... Mogoče sm se malce prenaglil :P

    By Blogger Domen, at 12:26 PM  

  • Arabia, res si car. Te moram še bolje spoznati, marsičesa se lahko nalezem od tebe.

    By Anonymous Anonymous, at 8:37 PM  

Post a Comment

<< Home