http://vezal.si/hobit/

Hobit's smile blog je aktiven na novem naslovu http://vezal.si/hobit/

 

Posodobite svoje zaznamke, blogrolle in RSS feede :)

Hobit's smile blog

11 June 2006

Nekaj lepega?!

A kdo ni bil na Pikotovi poroki v soboto? Jaz sem bila in še ogromno drugih tudi. Bil je zares lep obred in upam, oz. Pikotu in Andreji želim, da bi ta lepota prevladovala v njunem odnosu. In, ker je bil dan že od vsega začetka lep, se spodobi, da se tako tudi nadaljuje. Zato sem se odločila in spremljala Klapo na njihovi sobotni pevski turneji. Sledila je še ena poroka v galeriji Repanšek, kjer je pela klapa. Nato smo jo ucvrli proti Idriji na koncert dekliškega zbora Radost, punce očitno pogrešajo moške in so jih povabile kot goste. To je zbor, ki vam ga od sobote naprej brez najmanjših zadržkov globoko priporočam ali pa vam želim, da ga po naključju slišite. Punce znajo delati glasbo. Dirigentka je dirigirala bosa, sproščena ... punce vejo kaj je to točnost v glasu, kaj je povezanost. Prvi del so pele slovenske ljudske - priredbe, ki jih še nisem slišala. Je bilo pa jasno, da niso zbirale po težavnosti. Niti ena pesem ni bila lahka, namesto pavze nam je prepevala kamniška Klapa, nato so deklice v drugem delu pele pesmi s sveta (Nemčija, Finska, Avstralija, Brazilija...) Treba je slišati, ker besed za to kvaliteto in dušo, preprosto ni.
Vplivi polne lune? Seveda so bili! Dejanja so dišala po konfliktih, ampak nihče jih ni resno vzel, kar je naravnost odlično. Naj se teden v tem duhu nadaljuje...

2 Comments:

  • Med vrsticami oz. v eni vrstici si izdala, zakaj si spremljala klapo: "punce očitno pogrešajo moške".

    By Anonymous Anonymous, at 8:34 AM  

  • Jaz tudi mojega zelo pogrešam. Nisva prav bveliko mskupaj, zato lezem z njim skor na vse pasje procesije. tam se vsaj pri pivu tišiva skupaj, al se pa pod mizo brcava, al se pa spogledujeva... tud to je nekaj.

    By Blogger hobit, at 10:05 AM  

Post a Comment

<< Home