http://vezal.si/hobit/

Hobit's smile blog je aktiven na novem naslovu http://vezal.si/hobit/

 

Posodobite svoje zaznamke, blogrolle in RSS feede :)

Hobit's smile blog

04 May 2006

Gospod Miško in gospodična Etna


Gospod Miško je poglavar našega živalskega sveta. Poznal je vse živali, preživel vse živalske tragedije v našem domu.


Vedno se je postavil na vodilno mesto in ga tudi suvereno obdržal. Čeparav so sčasoma vse živali postale njegove prijateljice. Celo Zlatka, ki mu je vdano dovolila piti vodo iz njenega ribnika in ga med tem cukala za brke. Uboga Zlatka, je tisto noč, ko so bili na obisku roparji zaspala na hrbtu in se ni več zbudila.


To je edina Miškova frendica, ki jo še ima. Etna. Nasledila je Bela Bartoka, ki ga je (***nebomo gaimenovali) zastrupil. Enako je ***naredil tudi z našo dolgodlako tigro princeso SiSi. Princesa Sisi je bila z Miškom najdlje in je bila njegova zaupna prijateljica. Za njo je dogo žaloval.


Tole pa je naša bodoča mamica gospodična Etna. Scrkljana kosmata kepica, ki se pusti mečkati in prede tako na glas, da se jo daleč sliši. Gospodična je last naše I., in ima z njo zares poseben odnos. Muca zgleda črna, vendar ni. Na soncu se blešči temno rdeče, pod vrhnjo dlako pa je srebrno siva. Njena mamica pa je snežno bela. Prav tako je bil snežno bel in dogolas pokojni Bela Bartok.

Pravi mačji pogled. Papica bi ta hip kar prav prišla...

Od vsega živalskega sveta, sta ostala samo še tale dva. Nekoč je bil z nami še Pablo Piccasso Prezelj Prvi in Luna. Vse te živalice pa so zaznamovale naše življenje s prijetnimi doživetji in poskrbele, da si bomo nekatere trenutke za vedno zapomnili.

1 Comments:

  • Moj macek je podobne barve kot Etna. Crn, na soncu zgleda rjav, podlanka pa je bela.

    Zal mi je za Luno...
    (zadnjic sem sicer brala, kako je punca nasla svojo psicko po 2 letih, so jo kar obdrzali na neki kmetiji...)

    By Blogger Lilit, at 3:46 PM  

Post a Comment

<< Home