http://vezal.si/hobit/

Hobit's smile blog je aktiven na novem naslovu http://vezal.si/hobit/

 

Posodobite svoje zaznamke, blogrolle in RSS feede :)

Hobit's smile blog

22 December 2006

Varnostnik

V kamniškem veletrgovskem centru so zamenjali varnostnika. Itak je bil prejšnji že prava maskota in jaz sem čutila vse večjo potrebo po tem, da bi ga naložila v voziček in 'malo zapeljala' naokoli;-).
Zdaj je nov, večji par centimetrov in malo težji, pa tudi obleka mu je bolj prav. Ves čas se sprašujem, kaj so dela in naloge varnostnikov. Včeraj, ko sem čakala v vrsti za blagajno, sem ga opazovala, kako si vrta po nosu. Očitno je bilo jamarsko odkritje veliko, ker je vsebino rahlo povzdignil predse in iz nje rolal krogljico. Menda se to potem odnese v drugo votlino, ki se ji reče usta. "Madonca, res mu je dolgčas", sem pomislila.

3 Comments:

  • Te pa že dolgo ni bilo v Mercatorju, ko si šele sedaj opazila zamenjavo maskotkota.
    Ta starega so preselili v Domžale, kjer še vedno vrti svoje počasne kroge. Meni se je zdelo vedno neverjetno, da kadarkoli sem prišel v trgovino, je bil on tam in v svoji preveliki obleki počasi postavljal nogo pred nogo in ko je prišel do konca, se je obrnil in zadevo ponovil v novi smeri in se spet obnil in ....
    In vedno sem se vprašal, kakšen bi moral biti tat, da bi ga lahko "maskotko" obvladal, kako, če sploh, bi prestavil svoj hod v višjo prestavo ali pa celo v nekaj, čemur bi se lahko reklo tek.
    Kaj je sploh naloga varnostnika?
    Da, in res cel dan tam stati, hoditi in čakati na ...? Uh, res grozno delo in ni čudno, da si ga popestriš s kakšno zabavno dejavnostjo kot na primer vrtanjem po nosu in staviš sam s sabo: ali bom tokrat našel nafto? Možnost za najdbo je pa približno tako velika, kot zadetek pri lotu!
    Samo "maskotko" je lahko to delo opravljal tako, da je imel rame cel dan spuščene, da še skoraj trenil ni. Na dva milijona prebivalcev je lahko samo en tak!

    By Anonymous Anonymous, at 8:35 AM  

  • Kroglica, ki nastane iz usedlin v nosni odprtini, je lahko zelo vlažne narave, večja ali manjša, odvisno od agregatnega stanja nosnih izločkov, oziroma od zdravstvenega in telesnega stanja dotičnega subjekta.
    Pred časom jim je v hangarju Letališča Lesce uspelo narediti kroglico velikanko, popularno imenovana Špela. Dosežek je seveda vpisan v, po pivu imenovano, Guinessovo knjigo rekordov, saj je Špela velika kar za dva nogometna igrišča.
    Popularizacija nastajanja kroglic je šla tako daleč, da Mednarodni olimpijski komite resno razmišlja o vključitvi panoge metanja nosnih kroglic v program olimpijskih iger. Edini pomislek je v zagotovitvi varnosti gledalcem, saj se je nedavno na Norveškem zgodil incident, ko je Ole Gunar Kjetil Lase Aksel Lund Bjoern Ingatijedalaen vrgel kroglico med gledalce in zadel komaj polnoletno žensko. Kroglica se je nesramno razpacala po obleki in močno ogrozila psihično (ne)stabilnost gledalke. Zahvaljujoč njeni polnoletnosti in hitri reakciji (na licu mesta se je slekla in takoj mobilizirala (p)oškodovana oblačila), se je incident končal brez hujših posledic.

    By Anonymous Anonymous, at 12:27 PM  

  • Izdelovanje kroglic iz nosnih izločkov je le en del popularne zabave osamljenih ljudi.
    Pato je pozabil povedati, da so tako kroglico valili pred leti tudi v Sloveniji, od Lovrenca na Pohorju do Ankarana; in takisto skušali priti v knjigo omenjenega pivskega priimka. Ideja, da bi se cerveni imenitnik prvi useknil na posvečeno zemljo, se nekako ni uresničila. Se je pa pokazala vsled te nedoslednosti pozneje težava, saj se je nosni izloček ljudi, ki niso bili maziljeni s posvečenimi odpustkiin s pregrešnimi mislimi zaraženi, sprijel s katranom in je zato dobršen del Primorske ostal brez asfaltiranih cest. In je nastopila groćnja, da ta del spet uvrstijo med manj razvite regije. Tako so zadevo tik pred koncem prekinili, Špelca je merila že krepkih 10m v radiju; no, tiste surovine so ljudje porazdelili med pršut in panceto in še dve leti so se mastili na osmicah.
    No, o nosnih izločkih in njih agregatnem stanju bi se dalo razpravljati še naprej. Eni so otrdeli in jih je potrebno s precej spretnosti bezati iz zakotnih predelov nosne šupljine. Še zlasti je to opravilo zamudno, če se snov sprime z dlačicami, in se njih iztrebljanje združi z nosno depilacijo.
    Izloček, ki je manj sprijete narave, se da lažje oblikovati in tudi bolj voljno se oprime prsta, s katermi ga je lasztik jel ven bezati. To se precej vidi v zadovoljstvu obraza bezajočega, ki v prvem primeru potne srage poti, v drugem pa zadovoljno mane in si pozneje tudi prste oblizuje.
    Zdaj pa še k drugim izločkom, ki jih je ta pogovor popolnoma zanemaril.
    Najprej so tu ušesni, znameniti po nekoliko zagrenjenem okusu, z nič manj zanimivimi peripetijami klicanja na plano.
    Očesni maški so zlasti zjutraj aktualni.
    Izza ušesa se včasih tudi nabere kaj lojastega, pomešanega s pahuljicami prhljaja ali odmrle kožne luskine.
    Posebna zgodba pa so ostanki blata, ki se oprimejo ozadka in se zlasti v bolj toplih vremenskih razmerah prijetno smrdljivo svaljkajo po ritnem grebenu. Vir, ki je navdahnil že predhodnega oglaševalca, jih je imenoval Tarzani. To so tisti primerki, ki se oprimejo dlačic in bingljajo okoli ritnika.
    Verjetno bi se kakšen izloček dal skupaj spraviti tudi med prsti na nogah in verjetno še kje. Vsekakor raziskovanje človeškega telesa z ozirom na možnost zbiranja površinskih izločkov še ni reklo zadnje besede. Z nestrpnostjo pričakujemo nopvih podatkov.

    By Anonymous Anonymous, at 5:28 PM  

Post a Comment

<< Home