http://vezal.si/hobit/

Hobit's smile blog je aktiven na novem naslovu http://vezal.si/hobit/

 

Posodobite svoje zaznamke, blogrolle in RSS feede :)

Hobit's smile blog

27 August 2006

Rad-a te imam

Zadnje čase, ko moram malo na silo obvladovati dogajanje v moji glavi in krotiti nestrpnost, se skušam zabavati z opazovanjem sveta okoli sebe.
Ker smo ženske, še posebej pa tiste, ki smo že mamice ali celo večkrat, mamice, željne izjav naših mož (beri partnerjev), ki dišijo po ljubezni in nam vlivajo občutek, da še vedno spadamo nekam zraven, da smo zaželjene... sem opazovala več vrst načinov zaželjenosti. Nekatere tega potrebujejo več, druge manj ampak roko na srce - dobro dene, ko se zvališ v tisti mehki, topli objem in slišiš kaj ljubečega.
Ta teden se je dogajal 'Festival z razgledom', zato sem bila več v mestu ter srečela mnogo ljudi. Zabavala sem se z razgledovanjem, kako si pari sporočajo, da se imajo radi.
Izkupiček mojih zapažanj je precej bogat:

Moški:
  • Največ točk je dobila izjava LJUBICA. Zanimiv naziv, ko mož povzdigne svojo ženo v ljubico. Še bolj zanimivo je, da sem opazila, da se ženskam zdi to fino?!
  • Naslednja ljubkovalna je, da mož pokliče svojo ženo MAMI. S tem ji podeli naziv, najbolj ljubljene in zaželjene ženske na svetu. Lep status :-). Če bi znala uresničiti še vsa tista hrepenenja, bi bilo že kičasto. Tudi tukaj nisem opazila nobenih nasprotovanj s strani žena.
  • Presenetljivo veliko je bilo takšnih, ki so svoje žene kritizirali, kako česa ne znajo, ali ne naredijo dobro ('moja ne bo nikoli znala skuhati', 'moja je šlampasta za te stvari', 'A ti misliš, da to obvladaš?'...) in to v tretji osebi, čeprav so bile dame prisotne. Takšni trenutki so precej mučni, pa vseeno sporočajo nekaj - OBSTAJAŠ, čeprav si za en drek. Občutek imam, da so ženske takrat raje tiho, ker bi lahko slišale še kaj hujšega. Ponižno gledajo v tla in čakajo, da bo kdo zamenjal temo. Nobena se ni znašla na ta način, da bi skušala duhovito ali s humorjem rešiti stvar.
  • Nekaj je bilo tudi tistih 'spornih', ki se se ozirali okli sebe, vrteli glavo za 360 stopinj in dali vedeti, da je še veliko drugih, bolj zanimivih... Te žene so najtežje prikrile razočaranje.
  • Bili pa so tudi taki, ki so se pogovarjali v družbi z ženo, jo pogledali v oči, izžarevali toplino... nekaj jih je pa res bilo takih, ki so bili videti veseli, da so v dobri družbi.
Ženske:
  • Zanimivo je, da ljubkovalna imena šparamo bolj 'za doma'. Smo pa spretne v dotikanju in včasih res izgledamo kot nalepke.
  • Najpogosteje sem opazila, da naših ubogih mož, ne pustimo, da bi kaj povedali do konca. Nestrpnost je torej zelo močna ljubezenska izjava.
  • Ženske bi lahko pravzaprav, brez škode, razdelili v dva tabora. Na tiste, ki so zadovoljne (srečne) in na depresivne. To me je kar malo šokiralo. Predvsem zato, ker je res veliko sprijaznjenih žena in to se jim vidi že od daleč. Ne rabiš jih niti poznat. Nočem nikogar obsojati. Celo preričana sem, da je odnos soustvarjanje. S tega sem se naučila, da je 'sprijaznenje' verjetno najlažja pot in očitno pomemben način izražanja ljubezni od ženske k moškemu.
  • Najbolj zabavna je bila izjava 'moj ima pa mene zelo rad, a ne?'. S tem je gospa rešila vse in še povzročila, da ji je mož izrazil direktno ljubezen v javnosti. Niti ni pomembno ali je res ali ne, pomembno je, da mož ni upal zanikati :-) Torej še ni tako hudo.:-)
  • Bilo je tudi nekaj "očijev"...
  • Ženske si tudi rade vzamejo priložnost in v javnosti povejo, kaj vse delajo same in kako nihče ne opazi njihovega truda. Morda želijo s kimanjem drugih doseči, da bi jo mož naslednjič 'bolj' opazil...?
  • Veliko moških je lutalo naokrog samih, s pivom v roki, deklice niso hotele z njimi ali pa jih oni niso hoteli s sabo.
  • In na koncu, je ostala peščica tistih, ki so ugotovili, kaj potrebujejo, da se skupaj dobro počutijo.
Načini izražanja ljubezni so zares nekaj posebnega. Še posebej zato, ker vedno ugotovimo, kako vsi hrepenimo po prijaznosti. Ljudje zapuščajo drug drugega s stavki 'ko sva se spoznala je bil-a prijaz(e)n-a'.

Če se je kdo prepoznal, si je sam kriv - bi rekel moj prijatelj T. Snoj.


3 Comments:

  • Jaz sem se prepoznala. Kot tvoja ponosna prijateljica. Ponosna, ker imam tako fino prijateljico, ki vse to opazi in celo zapiše. Neverjetno, enkrat, ko sva z razgledom sedeli skupaj..je za sosednjo mizo nekdo rekel:"Ej, P____ (ni bila npr. Polona), nehej me že enkrat prekinjat in pust, da povem do konca!"
    Neokusno.

    By Anonymous Anonymous, at 7:53 PM  

  • Jaz sem pa vesela, kadar kaj napišeš na moj blog :-)))) In želim si imeti s tabo še velikokrat mizo z razgledom!

    By Blogger hobit, at 12:01 AM  

  • Si predstavljaš, da bi midve imeli mizo z razsluhom, festeval pa bi bil tudi z razsluhom, pol pa bila Petrova palačinka z razsluhom (ne z razgledom), notri pa bi bil namesto slanine sluh?

    By Anonymous Anonymous, at 9:34 PM  

Post a Comment

<< Home